Китайските власти стриктно цензурират обсъждането на избухналия вчера протест в Пекин,

...
Китайските власти стриктно цензурират обсъждането на избухналия вчера протест в Пекин,
Коментари Харесай

Китайските власти цензурираха протест срещу Си Дзинпин

Китайските управляващи прецизно цензурират обсъждането на избухналия през вчерашния ден митинг в Пекин, призоваващ за протест и отстраняването на Си Дзинпин, броени дни преди политическият хайлайф на страната да издигне Си за невиждан трети мандат.

Протестиращите се събраха на мост над основна пътна артерия в квартал ``Хайдиан`` на столицата. ``Искаме храна, а не PCR проби. Искаме независимост, а не локдауни. Искаме почитание, а не неистини. Искаме промяна, а не културна гражданска война. Искаме гласоподаване, а не водач. Искаме да бъдем жители, а не роби``, гласи един протестен транспарант, до момента в който различен призовава за протест на учебните заведения, стачки и премахване на Си, предава в. ``Гардиън``.

Снимките от протеста бързо се разпространиха в западните обществени медии, само че бяха отстранени от китайски платформи. Публикациите, съдържащи думите ``Пекин``, ``мост`` или ``Хайдиан``, бяха свалени, а ария, която носи името на моста и няма общо с митинга, изчезна от услугите за стрийминг, предава ``Асошиейтед прес``. Най-малко един човек бил задържан. 

Хиляди политически делегати се стекоха в Пекин за една седмица на среща при закрити врата, като се чака да назначат още веднъж Си за трети мандат и в допълнение да затвърдят властта му като властнически водач на Китай.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР